FAQ

De meeste cremes (cosmetische producten) bevatten minerale vetten. Wanneer je deze te romige, rijke crèmes gebruikt voor een langdurige periode terwijl de huid die niet nodig heeft, zal de huid ‘lui’ worden: de huid gaat minder talg aanmaken en allerlei processen in de huid verlopen minder effectief. Op de lange termijn krijg je hier juist problemen door, omdat de huidconditie wordt verstoord. Hierdoor kan je ook irritaties krijgen zoals schrale plekken maar ook pukkels of puistjes. Het is daarom belangrijk je huidverzorging steeds aan je huidconditie aan te passen. Die kan door je leeftijd, de seizoenen en hormonale invloeden flink variëren.

Wanneer je een ‘gepeelde’ huid onder de microscoop bekijkt, zie je dat de opperhuid inderdaad iets dunner is. Daarentegen is de laag met levende cellen een stuk dikker en compacter, ofwel levendiger. De huidcellen sluiten beter op elkaar aan en vormen zo een goede barrière tegen invloeden van buitenaf. Daardoor is de gepeelde huid uiteindelijk minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een dunnere opperhuid moet net als een dikkere huid (zonder peeling) goed beschermd worden tegen de zon.

SPF die álle UC-straling blokkeren, bestaan niet. De hoogste bescherming in zonnecrèmes is SPF 50. Die beschermt voor 94 procent als je voldoende zonnecrème aanbrengt, dat wil zeggen: één volle theelepel voor je gezicht. Maar zelfs zo’n beschermingsfactor geeft hooguit twee uur optimale bescherming. Onder andere transpiratie, zand en vegen met een handdoek beïnvloedt de mate waarin de crème goed blijft beschermen. Kortom, zelfs als je elke twee uur je huid voldoende insmeert en niet transpireert, zal nog altijd 6 procent van de UV-straling je huid kleuren. Je wordt dus wel bruin, maar zonder schade aan je huid!

Het is wetenschappelijk bewezen dat producten met de juiste werkstoffen het krijgen van rimpels kunnen uitstellen én rimpels kunnen verminderen. Ook heeft recent onderzoek aangetoond dat een beschermingsfactor (SPF) in crèmes rimpels kan voorkomen, maar ook bestaande tekenen van huidveroudering kan verminderen.

De huid rondom de ogen heeft te maken met een kringspier, waardoor de huid veel te voorduren heeft, daarom is het erg belangrijk deze goed te verzorgen en behandelen. Wij beheersen 1 van de meest effectieve oog behandelingen die er bestaat! De Eye Peeling en de Eye Therapy deze behandelingen werken super effectief tegen de lijntjes, wallen, donkere kringen en rimpels rondom te ogen.

Helaas wel, met een reinigingsdoekje verspreid je in feite alle bacteriën en make-up resten over je huid. Op deze manier verwijder je maar een heel klein beetje make-up en verspreid je de rest over je huid waardoor poriën verstopt raken. Het resultaat? Mee-eters, pukkels en irritaties. Deze doekjes beschadigen de natuurlijke beschermlaag van de huid, waardoor er vocht verdampt en er vroegtijdige huidveroudering kan ontstaan.

Het water wat wij drinken komt inderdaad deels in onze huid terecht. Echter is de huid wel als laatste aan de beurt, en is het zo dat het water eerst bij onze organen en hersenen aankomt. Dit betekent dat deze opmerking dus deels een fabel is. Het drinken van veel water helpt bij een acne huid of een droge vochtarme huid, gezien water zuiverend op het lichaam werkt. Door het drinken van water worden de darmen namelijk gezuiverd. De oorzaak van een droge huid ligt dus niet per definitie in het drinken van te weinig water, maar juist in het feit dat het water te snel verdampt door de beschadigde barriere functie van de huid. Dit is weer het resultaat van o.a. cosmetica met minerale vetten, bepaalde reinigingsproducten of blootstelling aan een verwarming of airco. De huid kan zich hierdoor namelijk niet meer op tijd herstellen en verliest zo vocht.

In de winter is de UV-A en UV-B straling ook aanwezig. Dit veroorzaakt huid- en pigmentschade. Ook al is de zon niet zichtbaar aanwezig, de UV straling komt ondanks bewolking ook op onze huid terecht. Ook voor deze blauwe straling moeten we ons beschermen, want je verbrand wellis waar niet maar de huid veroudert wel. Dit kan resulteren in rimpels, pigmentatie en in sommige gevallen zelfs huidaandoeningen.

Daarnaast hebben mensen die veel met elektronische apparaten in contact komen veel last van infrarood licht uit deze apparaten komt. Mensen die een kantoorbaan hebben en dus veel met deze apparaten werken, hebben dus ook profijt bij een SPF om huidveroudering te voorkomen. Het gebruiken van een SPF is dus niet afhankelijk van het seizoen, of van de plek waar je je bevind.

Een scrub bevat korrels, met deze korrels polijst je je huid maar verwijder je geen dode huidcellen. Wel kan je met een scrub je huid beschadigen afhankelijk van de gebruikte korrels. Een peeling daarin tegen bevat enzymen, deze enzymen hebben de eigenschap dat ze de verbindingen tussen de dode huidcellen kunnen los weken. Waardoor je de overtollige dode huidcellen daadwerkelijk verliest.

Load More