Zonbeschadigde huid en huidkanker

Wij hebben als schoonheidsspecialist een signalerende functie

"YOUR SKIN IS OUR PASSION"

THE BEAUTY CLUB Huid & Permanente make-up Instituut

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker onder blanke mensen. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van te veel blootstelling aan Uv-straling, blue light en infrarood. De Uv-straling komt voor in zonlicht. Als de huid te vaak en te lang aan Uv-straling wordt blootgesteld, kunnen de huidcellen beschadigen. Dit kan op de langere termijn huidkanker tot gevolg hebben. Voor heel veel mensen is het nog niet bekend dat blue light en infrarood straling uit de computer, tv, smartphone en iPad komt. Hierdoor hebben mensen die veel werken met deze apparaten ook een verhoogde kans op huidkanker omdat collageen- en elestine vezels worden afgebroken. Bij ongeveer 80% van mensen die huidkanker hebben ligt de oorzaak niet in het DNA. Dit betekent dat bovengenoemde stralingen een ontzettend gevaar op kunnen leveren voor de huid.

Huidkanker wordt onderverdeeld in zogenaamde melanomen (kwaadaardige moedervlekken) en niet-melanomen. Een melanoom is een vorm van huidkanker die ontstaan uit melancyten, de pigmentvormende huidcellen. Niet-melanomen zijn vormen van huidkanker die ontstaan uit andere huidcellen dan melanocyten. De meest voorkomende andere vormen van huidkanker zijn het plaveiselcel- en basaalcelcarcinoom.

Wij houden uw huid nauwlettend in de gaten

Signalerende functie

Huidkanker kan voorkomen op vrijwel het gehele lichaam. Door mijn titel als medisch schoonheidsspecialist Dermatologie, hebben wij als schoonheidsspecialist een signalerende functie. Dit betekent dat wij uw huid nauwlettend in de gaten houden door middel van de OBSERV, waarmee wij dieper in de huidlagen kunnen kijken. Belangrijk om te weten is dat wij geen diagnose mogen stellen, maar wel hebben geleerd om huidkanker te herkennen. Het herkennen van huidkanker doen wij aan de hand van de ABCD-regel. Hierbij staat de A voor asymmetrie, de B voor begrenzing, de C voor kleur en de D voor diameter. Melanomen hebben namelijk regelmatig een asymmetrische vorm, een onregelmatige begrenzing, drie of meer verschillende kleuren en een grootte van meer dan 0,6 cm. Wanneer wij een vermoeden hebben zullen wij u met een ondersteunende brief doorsturen naar de huisarts. Hierom werken wij nauw samen met een aantal huisartsen en huisartsenpraktijken in Vlaardingen en omgeving. Wij voeren echter geen controle van de huid op huidkanker uit. Als u dus ongewone plekjes of moedervlekken ziet op uw huid, kunt u het beste uw huisarts raadplegen.

Huid & Permanente make-up Instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134 AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

Meer informatie of interesse in een huidscan? Maak dan hier direct een afspraak!
Afspraak maken

‘Huid & permanent make-up instituut

Mountain View

ADRES

Huid & permanent make-up instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

Bereken uw route:

Volg ons hier

Leuk dat je erbij bent! Kijk je met ons mee?

            

Besluit jij bij The Beauty Club na jouw kennismakingsbehandeling het traject te volgen van 5 behandelingen om binnen 120 dagen een mooie, stevige gladde en egale huid zonder huidproblemen te krijgen? Dan ontvang je de starters set t.w.v. 79,50 aan producten cadeau! Maak nu snel een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.