Dermatografie littekenbehandeling

Haalt jouw natuurlijke kleur naar boven

"YOUR SKIN IS OUR PASSION"

Huid & permanente make-up instituut

Bij The Beauty Club bieden wij dermatografie behandelingen aan, ook wel een medische behandeling voor littekens. Dermatografie wordt daarom regelmatig medische pigmentatie of medisch tatoeëren genoemd. Hiermee is het mogelijk om de natuurlijke stand of kleur van de huid weer terug te brengen. Tijdens onze dermatografie litteken behandeling worden technieken en pigmenten ingezet die zorgen voor dit natuurlijke effect. Een groot litteken op het lichaam kan dankzij dermatografie worden verbeterd, waardoor het litteken niet of nauwelijks meer zichtbaar is. Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie over dermatografie.

 

VOOR EN NA

Wat is een dermatografie behandeling?

Littekens kunnen op verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval, een operatie of een andere oorzaak, waardoor de huid beschadiging heeft opgelopen. Deze schade laat na enige tijd vaak oneffenheden achter, zoals een ongepigmenteerde huid, rode plekjes of strepen. Aan de hand van deze techniek die ook wel dermatografie wordt genoemd kunnen littekens worden gecamoufleerd waardoor ze op het eerste gezicht niet meer zichtbaar zijn. Bij de deze methode worden er via speciale naalden zowel kleurstoffen, vloeistoffen of medicijnen in de huid aangebracht.

Hoe werkt een dermatografie behandeling?

Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor dermatografie tegen littekens. Het is een snelle en effectieve manier om de huid er mooier uit te laten zien. De behandelingen zijn vrijwel pijnloos en kunnen op bijna iedereen worden toegepast. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Een groot voordeel aan deze techniek is dat het resultaat blijvend is en er in de meeste gevallen geen vervolgbehandelingen nodig zijn.

OVER ONZE DERMATOGRAFIE BEHANDELINGEN

Welke effecten hebben de dermatografie behandelingen?

Als we de effecten van de dermatografie behandelingen moesten beschrijven met één woord, dan zou dat ‘natuurlijk’ zijn. De gebruikte technieken en pigmenten zorgen ervoor dat de natuurlijke kleur van uw huid weer terugkomt, maar ook dat littekens minder zichtbaar worden. Veel mensen kunnen zich onzeker voelen over littekens en verkleuringen, maar door de dermatografie behandelingen kan dit weggenomen worden. U hoeft bijvoorbeeld geen (waterproof) make-up meer te gebruiken om littekens, afwijkingen of verkleuringen te camoufleren, maar u bent in plaats daarvan verzekerd van een lange-termijnoplossing die ook nog eens een veel natuurlijker effect heeft! 

Voor wie is dermatografie geschikt?

Dermatografie is geschikt voor een groot deel van de littekens die u wil laten camoufleren, zodat ze met het blote oog nauwelijks meer zichtbaar zijn. Voor kleine fijne littekens is het resultaat van de dermatografie het beste. Voor mensen met grote littekens wordt er daarom ook gesproken over huidverbetering, omdat deze littekens niet helemaal onzichtbaar worden. Er is in dit geval sprake van visueel bedrog, waardoor het litteken minder opvalt.

Welke littekens kunnen behandeld worden?

Het is niet mogelijk om alle littekens te behandelen met dermatografie. Zo raden wij aan om geen gebruik te maken van de technologie bij Keloïd littekens of Hypertrofische littekens. Bij beide littekens is sprake van een abnormale toename van het littekenweefsel waardoor het litteken is verdikt. Omdat deze littekens vaak hoger op de huid liggen, kan er schaduw vallen tussen de littekens. Ondanks dat de behandelmethode niet voor ieder soort litteken geschikt is, is hij voor een groot deel wel geschikt zoals:

  • Alopecia Areata (wenkbrauwen): alopecia areata is een afwijking waarbij er kale plekken ontstaan op het lichaam, zonder dat er afwijkingen te zien zijn aan de hoofdhuid. Middels een dermatografie behandeling kan deze kale plek met een medische tatoeage worden opgevuld. 

  • Areola (tepeltatoeage): wanneer er sprake is van Areola is er om een bepaalde reden geen (zichtbare) tepel of tepelhof meer. Door het gebruik van een medische tatoeage (dermatografie) kan er een tepelreconstructie worden uitgevoerd.

  • Hypopigmentatie of Vitiligo (pigmentverlies): met een dermatografie behandeling kan het terkort aan pigment in de huid worden gecamoufleerd, zodat dit nauwelijks meer opvalt.

  • Wijnvlek: bij een wijnvlek is er sprake van een overmatige groei aan bloedvaten aan de oppervlakte van de huidt. Deze afwijking is middels dermatografie te behandelen, waardoor het minder zichtbaar wordt. 

  • Hazenlip: het kan voorkomen dat de bovenlip na een hazenlip operatie toch niet helemaal mooi gevormd is. Wij zijn dan ook regelmatig een ontbrekende liplijn of een liplijn die niet symmetrisch is. Door gebruik te maken van een medische tatoeage kan dit worden hersteld.

  • Ontbrekende nagel: wanneer er sprake is van een ontbrekende nagel, dan kan er middels een dermatografie behandeling voor gezorgd worden dat de nagel optisch wordt gereconstrueerd. 

Wanneer kunnen dermatografie behandelingen nodig zijn?

De inzetbaarheid van de dermatografie behandelingen is zeer breed, oftewel, de behandelingen kunnen veel huidproblemen op een duurzame wijze oplossen.

Zo kunnen de behandelingen ingezet worden voor het minder zichtbaar maken van allerlei soorten littekens. U kunt hierbij denken aan acne littekens, hechtingslittekens, littekens die veroorzaakt zijn door een val, brandwonden en littekens die ontstaan zijn door bijvoorbeeld een facelift of borstverkleining. Ook is een reconstructie of correctie van een tepel of tepelhof mogelijk met de dermatografie behandelingen. Behalve littekens is het mogelijk om de behandelingen in te zetten bij vitiligo of andere verkleuringen van de huid. Daarnaast is het camoufleren van kale plekken in het haar of de wenkbrauwen ook een optie met de dermatografie behandelingen.

 

Huid & Permanente make-up  Instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134  AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

       
The Beautyclub in Vlaardingen is gespecialiseerd in dermatografie behandelingen. Wilt u advies over een van onze behandelingen of heeft u vragen over dermatografie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Afspraak maken

‘Huid & permanent make-up instituut

Mountain View

ADRES

Huid & permanent make-up instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

Bereken uw route:

Volg ons hier

Leuk dat je erbij bent! Kijk je met ons mee?

            

Besluit jij bij The Beauty Club na jouw kennismakingsbehandeling het traject te volgen van 5 behandelingen om binnen 120 dagen een mooie, stevige gladde en egale huid zonder huidproblemen te krijgen? Dan ontvang je de starters set t.w.v. 79,50 aan producten cadeau! Maak nu snel een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.