ECZEEM

Eczeem

Eczeem, ook wel bekend als dermatitis, is een niet-besmettelijke, chronische huidaandoening, waarbij de huid een ontstekingsreactie vertoont en je symptomen kunt hebben zoals jeuk, rode plekken, droge huid en schilfers. Vooral jeuk en rode plekken komen veel voor. Bij eczeem ziet men ook vaak een (zeer) droge huid, omdat de huid meer vocht verliest en de huid minder huidvetten (lipiden) bevat. Er zijn verschillende soorten eczeem, zoals constitutioneel (ook wel atopisch) eczeem, allergisch contact eczeem, dyshidrotisch eczeem en irritatief (ortho-ergisch) eczeem.

Ontstaan van eczeem

Je immuunsysteem is overprikkeld geraakt, aangeboren of door stress, vermoeidheid, ziekte of aanraking met cosmetica, parfum, nikkel of lijm.  Ook omgevingsfactoren zoals warmte, koude, huisstofmijt of stuifmeel kunnen van invloed zijn en waar weinig mensen aan denken, zijn is de E-nummers, die wij via onze voeding vaak binnen krijgen.

Deze allergene stoffen dringen gemakkelijk door je huid barrière laag heen doordat deze verstoord is en te weinig antimicrobiële beschermers en huidvetten (lipiden) bevat. Door te grote gaten in de huid verlies je eenvoudig vocht en ontstaat een droge huid. Een droge huid is snel gevoeliger en vatbaarder voor irriterende stoffen.

Behandeling eczeem

Wat kan The Beauty Club voor je betekenen?

Het gebruik van hypoallergene en parfumvrije vettere crèmes om je huid goed te hydrateren.

Rust, ontspanning en de huidweerstand opbouwen met de juiste huidverzorging. Onze behandelingen zijn zonder bijwerkingen en verlicht de eczeemsymptomen zoals jeuk, roodheid en irritatie.

Wij behandelen eczeem doorgaans met onze producten van Epionce, die dubbel blind zijn getest en bewezen effectief. Voor meer informatie over Epionce klik HIER

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek, neem dan contact met ons op via het contactformulier

Andere huidaandoeningen

Besluit jij bij The Beauty Club na jouw kennismakingsbehandeling het traject te volgen van 5 behandelingen om binnen 120 dagen een mooie, stevige gladde en egale huid zonder huidproblemen te krijgen? Dan ontvang je de starters set t.w.v. 79,50 aan producten cadeau! Maak nu snel een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.