Elektrisch ontharen

Overbeharing

Er zijn twee vormen van overbeharing,  te weten hypertrichose en hirsutisme.

  • Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar normaal al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Ook zien we dat haren op de armen langer worden en in aantal toenemen. Veelal zijn onderbenen en romp ook zwaarder behaard.
  • Bij hirsutisme verschijnt veel haar op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek.

Omdat overbeharing als bijzonder vervelend ervaren kan worden, bieden wij een prachtige traditionele waxing aan van het merk Lycon. Lees meer over Lycon [Hyperlink]

Tevens bieden wij de mogelijkheid uw haren definitief te verwijderen door elektrisch ontharen.  Deze methode van ontharen behoort al jaren tot de bewezen definitieve ontharingstechniek met goede resultaten. Met deze techniek kunnen ook grijze en rode haren worden behandeld en is tevens geschikt voor de donkere huidtypes.

Binnenkort kunt u bij ons ook IPL bepalingen ondergaan tegen uw overbeharing. Wij zijn gediplomeerd en hebben een ANBOS specialisatie. Dit betekent, dat u via uw zorgverzekeraar een vergoeding kunt krijgen in geval van overbeharing.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.

lees meer

Deze methode van ontharen is zeer geschikt voor nauwkeurige ontharing voor de kleinere gebieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan gezichtsbeharing. In tegenstelling tot methodes zoals IPL en Laser die moeite hebben met licht getinte/rode beharing, is kunnen door middel van elektrisch ontharen deze haren wel worden verwijderd.

Er wordt onderscheid gemaakt in 3 verschillende methodes van elektrisch ontharen:

1. Elektrolyse: Eerste en oudste methode. Gelijkstroom zorgt voor een natronlaagje in het haarzakje en het is dit natronlaagje dat de groeicellen vernietigt.
2. Thermolyse: Bij deze methode zorgt hoogfrequentie wisselstroom voor warmte, deze warmte vernietigt de groeicellen.
3. Blend: Deze methode combineert beide voorgaande methoden. De warmte versnelt de vorming van het natronlaagje, waardoor deze methode minder pijnlijk is en aanzienlijk minder tijd kost.

Voordelen:

  • Ontharing is definitief
  • Geschikt voor alle haarkleuren
  • Nauwkeurig

Nadelen:

  • Behandeling is niet geheel pijnloos
  • Niet geschikt voor grote oppervlaktes
  • Kans op pigmentatie verschuiving

Gedurende de behandelmethode zult u rekening moeten houden dat het te behandelen gebied niet geschoren, geharst of geëpileerd dient te worden. Daarbij wordt direct contact met UV licht afgeraden en is het gebruik van een goede SPF een must.

Na de behandeling zullen vernietigde haarzakjes niet meer terugkomen doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel is beschadigd. Uitzondering hierop zijn ‘slapende’ haarfollikels, deze kunnen in een later stadium ‘levend’ worden, door bijvoorbeeld hormoonverandering, medicijngebruik of wrijving.

Voor wie

Elektrische ontharing is geschikt voor alle huidtypes, voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden.

Hoe vaak

Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied en de haardichtheid. Voordat we starten met elektrisch ontharen nemen we altijd door wat uw wensen zijn, wat uw huidconditie is en maken we een op uw huid aangepast behandelplan.

Besluit jij bij The Beauty Club na jouw kennismakingsbehandeling het traject te volgen van 5 behandelingen om binnen 120 dagen een mooie, stevige gladde en egale huid zonder huidproblemen te krijgen? Dan ontvang je de starters set t.w.v. 79,50 aan producten cadeau! Maak nu snel een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.