Huidtherapie behandelingen

Huidtherapie behandelingen om huidproblemen op te lossen

"YOUR SKIN IS OUR PASSION"

THE BEAUTY CLUB Huid & Permanente Instituut

Huidtherapie behandelingen in Vlaardingen bij The Beauty Club

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in huidpeelings voor verjonging, ook hebben wij veel ervaring met medische schoonheidsbehandelingen om huidproblemen op te lossen. Deze behandelingen komen overeen met huidtherapie behandelingen en worden uitgevoerd door onze medische schoonheidsspecialisten.

Huidtherapie behandelingen worden normaliter uitgevoerd door een huidtherapeut. Sommige huidtherapie behandelingen overlappen met de behandelingen die een medisch schoonheidsspecialist uitvoert. Maar wat zijn de verschillen tussen een huidtherapeut en een medisch schoonheidsspecialist? En heeft u een huidtherapeut nodig of kunt u de behandeling ook laten uitvoeren door een medisch schoonheidsspecialist?

VOOR EN NA

Voor de behandeling was er nog duidelijk beeld van:

 • rimpels
 • groeven
 • lijnen

Na de behandeling waren er duidelijk minder:

 • rimpels
 • groeven
 • lijnen
Eye Peeling

Het verschil tussen een huidtherapeut en een medisch schoonheidsspecialist

Een huidtherapeut is de paramedicus voor de zorg van onze huid en constateert en behandeld huidproblemen door middel van huidtherapie. Een huidtherapeut mag zich alleen zo noemen na het afronden van de vierjarige hbo-opleiding huidtherapie. De therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de zieke en beschadigde huid.

Onder huidtherapie vallen 6 deelgebieden, namelijk: preventieve huidtherapie, oedeem en wond therapie, oncologie huidtherapie, brandwonden huidtherapie, cosmetische huidtherapie en transgender huidtherapie. Behandelingen uit deze deelgebieden gaan vaak in samenwerking met huisartsen en dermatologen, maar ook met oncologen, plastische chirurgen, psychologen en andere paramedici zoals verpleging en thuiszorg.

Een medisch schoonheidsspecialist heeft geen 4-jarige hbo-opleiding huidtherapie gevolgd maar heeft wel, als aanvulling op de 3-jarige mbo opleiding schoonheidsspecialiste, verschillende certificaten en korte opleidingen behaald. Mede hierdoor, maar ook door jarenlange ervaring, heeft de medisch schoonheidsspecialist kennis gekregen van alle medische aspecten van de huid. 

Het grote verschil met een huidtherapeut en een medisch schoonheidsspecialiste is dat een huidtherapeut kennis heeft van alle 6 de deelgebieden die onder huidtherapie vallen en een medisch schoonheidsspecialiste heeft kennis van één deelgebied, namelijk cosmetische huidtherapie.

Bezoek onze medisch schoonheidsspecialiste pagina om meer te weten te komen over de opleidingen en werkzaamheden van onze specialisten.

Algemene huidtherapie en behandelingen bij The Beauty Club

Als paramedicus behandelt de huidtherapeut vooral de gevolgen van een huidaandoening.

De huid is ons grootste orgaan, hierdoor bestaan er ook ontzettend veel huidproblemen. De diversiteit van aandoeningen maakt het behandelaanbod van de huidtherapeut heel erg breed. Onder het behandelaanbod van de huidtherapeut vallen onder andere de volgende huidklachten: diverse soorten wonden, kalknagels, lymfoedeem en lipoedeem, psoriasis, vitiligo, acne, pigmentproblemen, overbeharing, couperose, rosacea, littekens, steelwratjes, bultjes en andere huidoneffenheden.

Voor het behandelen van diverse huidproblemen hoeft u niet direct naar een huidtherapeut, maar kunt u ook bij ons terecht. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in cosmetische huidtherapie. De volgende huidproblemen worden door ons behandeld: steelwratjes, pigmentvlekken, acné, rosacea, couperose en littekens. Al deze huidtherapie behandelingen voeren wij uit in onze schoonheidssalon in Vlaardingen.

Welke behandelingen bieden wij aan? En hoe gaan deze in zijn werk?

 • Steelwratjes, ouderdomswratjes en gerstekorrels

Voor het verwijderen van steelwratjes voeren wij altijd eerst een intake uit. Bij deze intake behandeling wordt gekeken of de steelwratjes goed- of kwaadaardig zijn. In de vervolgbehandeling wordt het steelwratje verwijderd middels de ‘blend methode’. Tijdens de behandeling wordt de huid middels een kleine naald behandeld met kleine stroomstootjes. Na de behandeling ontstaat er een korstje dat er binnen 2-5 dagen afvalt. De hersteltijd is gemiddeld 2 weken.

 • Pigmentvlekken

Voor het verwijderen van pigmentvlekken maken wij gebruik van de MeLine behandeling. De behandeling is geschikt voor elke huidtype en elke vorm van pigment. Gemiddeld zorgt deze behandeling ervoor dat 96% van het pigment in de vlekken verdwijnt. De behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten.

 • ‘Jeugd acne’ en acne voor volwassenen

Als basisbehandeling voor een lichte vorm van acne maken wij gebruik van Nimue. Deze behandeling is gebaseerd op fruitzuren. Wanneer de acne een wat hardnekkigere vorm heeft, maken wij gebruik van ons medisch gerichte merk pH Formula. Dit merk kan met medische sterktes ook gebruikt worden voor zeer actieve acne.

 • Rosacea

Rosacea wordt behandeld door pH Formula in combinatie met Nimue. Deze peeling bevat alle nodige werkstoffen om rosacea te verminderen. Dit werkt vooral goed bij de wat jongere huiden. Voor de oudere huiden gebruiken wij QMS. Deze behandeling werkt van binnenuit met collageen. Het kan met deze behandeling zes maanden duren voordat het gewenste resultaat is bereikt.

 • Couperose

Couperose wordt net als steelwratjes behandeld met de ‘blend methode’. Deze methode verminderd couperose door middel van lichte stroomschokjes uit een kleine naald. Deze behandeling kan enkel in het voor- en najaar worden geboekt doordat de temperatuur boven de 6 en onder de 20 graden moet zitten. Voor het beste resultaat zijn er vaak 3 behandelingen achter elkaar nodig, waar 14 dagen hersteltijd tussen moet zitten.

 • Littekens

Voor het behandelen van littekens op de wat jongere huid gebruiken wij het merk QMS. Het collageen zorgt voor een optimaal herstel van de huid. Voor de wat oudere huid maken wij gebruik van verschillende peelings in combinatie met bepaalde producten en herstellende crèmes die wij adviseren voor de nazorg. Hierdoor wordt plaatselijk collageen aangemaakt, waardoor littekens die diep in de huid zijn verzonken verminderen. Over het algemeen zijn er 1 á 2 behandelingen nodig.

Welke medische huidtherapie behandelingen bij The Beautyclub in Vlaardingen worden vergoed?

Veel van de bovenstaande huidtherapie behandelingen in Vlaardingen, waaronder couperose, steelwratjes en acne, worden mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Vaak krijgt u alleen een vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit kunt u vinden op de website van uw verzekeraar. Kijk hier voor alle kosten van de huidtherapie behandelingen in Vlaardingen.

 

Huidtherapie behandelingen in Vlaardingen door onze medische specialisten

Heeft u last van huidproblemen en bent u op zoek naar een oplossing? Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak met een van onze huidexperts.

 

Huid & Permanente make-up Instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134 AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

Maak hier een afspraak bij een van onze Medisch Schoonheidsspecialisten!
Afspraak maken

‘Huid & permanent make-up instituut

Mountain View

ADRES

Huid & permanent make-up instituut
“The Beauty Club”
Hoflaan 43 M
3134AC Vlaardingen
Tel: 010-8417889
info@thebeautyclub.nl

Bereken uw route:

Volg ons hier

Leuk dat je erbij bent! Kijk je met ons mee?

            

Besluit jij bij The Beauty Club na jouw kennismakingsbehandeling het traject te volgen van 5 behandelingen om binnen 120 dagen een mooie, stevige gladde en egale huid zonder huidproblemen te krijgen? Dan ontvang je de starters set t.w.v. 79,50 aan producten cadeau! Maak nu snel een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.